Reggus

Logo Reggus

Història del festival

El Reggus va neixer l’any 1994 de la mà de l’Associació cultural “I què?” amb Joan Rosich i Josep Maria (Pitus) Borràs al capdavant van ser els promotors i les primeres edicions es van celebrar al Pavelló Olímpic Municipal de Reus (1994-1997) al camp de futbol de Mas Iglesias (1998) i a La Palma (1999-2006), després també es van fer al camp de futbol de la Pastoreta, al Parc del Roquís, tornà a La Palma (2010)

L’èxit va fer que el 2007 va haver de passar de La Palma cap al Camp d’Esports.

El 2009 el cantant jammaicà Derrick Morgan va encapçalar la setzena edició del festival. L’Associació Cultural Reggus, que organitzava el festival fins al 2011, quan va prendre el relleu Di Farm Produccions, realitzava altres activitats a més del concert, com passes de vídeo, exposicions o algun cop altres concerts, i l’edició de 2012 es va fer en diversos locals de la ciutat en un format més petit i autogestionari. 

A partir del 2012 el Reggus s’ha mantingut amb la voluntat de diverses associacions i entitats que han anat agafant el relleu any rere any, i que han permès arribar a l’actualitat ininterrompudament (fins i tot durant la pandèmia de la COVID es va duur a terme).

Actualment és la discogràfica i editorial Coopula qui, des del 2023, està organitzant-lo amb la voluntat de celebrar aquest 30 anys i de seguir mantenint viu aquest festival.

Entre els grups que han passat per aquest 30 anys de Reggus han passat grups com The Skatalites, Max Romeo, Derrick Morgan, Dr. Calypso, Dr. Ring Ding, Color humano, La Thorpe Brass, Malarians, Skaparapid, Linton Kwesi Johnson, Skatalà, Zebda, Jahsta, La familia Torelli, Pira’ts Sound Sistem, Sr Wilson, Alpheus, Payoh Soulrebel, The Samesong Band, The Goliards Collective, The Phrenetics, Badalonians, i moltíssims més!